Kuumasinkitys

TALOUDELLINEN JA KESTÄVÄ SUOJA TERÄSPINNOILLE

Kuumasinkitys

Kuumasinkitys on kuumaupotusmenetelmä, jossa sinkittävä tuote upotetaan esikäsittelyjen jälkeen sulaan 450 °C sinkkiin. Sinkki ja teräs reagoivat keskenään ja muodostavat pinnoitteen. Teräksen pii (Si)-pitoisuudesta ja upotusajasta riippuen kerrospaksuudet vaihtelevat 60–250 mikrometriin. Kuumasinkitys antaa tuotteelle erinomaisen korroosiosuojan. Sinkkipinnoite antaa katodisen suojan pinnoitteen vaurioituessa. Sinkkipinnoitteen ja teräksen väliin ei muodostu ruostetta ja se on yksi ominaisuuksista, joka tekee sen erinomaiseksi pinnoitteeksi verrattuna esim. pelkkään maalaukseen. Pelkän maalipinnan vaurioituessa ruostetta muodostuu maalikalvon ja teräksen rajapinnalla, eli ruoste tunkeutuu maalipinnoitteen alle. Jos pinta on kuumasinkitty ja sen päälle maalataan, eli tehdään duplex-käsittely, niin sinkki antaa myös tässä tapauksessa katodisen suojan.

Kuumasinkitys pintakäsittelynä on taloudellinen ratkaisu kohteisiin, jotka ovat ulkoilmassa ja joilta vaaditaan pitkää elinikää ja huoltovapautta. Sinkitys kestää vuosikymmeniä ilman huoltotoimenpiteitä.

Kuumasinkitys on myös ympäristöystävällinen valinta.

Tehtaan esittely

Vuonna 2017 valmistunut tehdasrakennus suunniteltu erityisesti kuumasinkitystä varten, mikä mahdollistaa suuremman tuotantokapasiteetin ja huippulaadun.
Tehtaassa pystytään käsittelemään sekä pieni- että suurikokoisia kappaleita samalla, korkealla laadulla

Suurimman kerralla sinkittävän kappaleen mitat:
12 000 x 1 500 x 2 400 (pituus x leveys x korkeus mm)
Putkipalkki pituus 12 500

Kahdella kastolla kappaleen maksimikoko
12 500 x 1 500 x 4 500 (pituus x leveys x korkeus mm)
Putkipalkki pituus 15 000

Tehdas sijaitsee Vihdissä hyvien kulkuyhteyksien päässä ja asiakkaat voivat tarvittaessa säilyttää valmiita tuotteita tehtaan tilavalla pihalla, kunnes niitä tarvitaan

Kuumasinkityspadan mitat

pituus 13 m

leveys 1,6 m

korkeus 2,6 m

maksimipaino 7 000 kg

Scroll to Top